Plant Jammer hiver kunstig intelligens med ind i køkkenet

onsdag 05 jul 17
|

Prøv Plant Jammer

En prototype af Plant jammer er allerede lanceret på www.plantjammer.com Prøv den og giv værdifuld feedback.

Ny vegetarisk app vil hjælpe dig til at sammensætte spændende, nemme og bæredygtige retter. Kunstig intelligens står bag.

Overvejer du, hvad du skal have til aftensmad? Skal det helst være sundt, grønt og bæredygtigt? Så lad kunstig intelligens gøre arbejdet for dig.

Inden længe bliver det en mulighed gennem den nye app Plant Jammer, der bliver testet som et del af projektet CPH-Food. App’en vil hjælpe dig til en sundere hverdag med plantebaserede retter og derved også en reducering i kødforbruget. ¨Målet med Plant Jammer er at gøre kødfrie dage mere ligetil, sjove og spændende. At skære ned på vores kødforbrug er den nemmeste måde for os at skabe en positiv miljøforandring i hverdagen,¨ forklarer Michael Haase, stifter af Plant Jammer

Det skal være nemt

"At skære ned på vores kødforbrug er den nemmeste måde for os at skabe en positiv miljøforandring i hverdagen."
Michael Haase, stifter af Plant Jammer

Appens brugervenlige brugerflade hjælper dig til at sammensætte retter ud fra ingredienser, som du allerede har i køleskabet, eller f.eks. ingredienser du fristes til at putte i indkøbskurven. Appen sammensætter løbende ingredienserne på nye måder for altid at opnå de bedste smagskombinationer. Ud fra de ingredienser man har valgt, genererer appen så den opskrift, den vurderer, er bedst. På den måder slipper man for at lede I junglen af opskrifter, der findes online. Vegetarisk mad bør ikke opleves som et kompromis i forhold til velsmag og madglæde. Derfor er Plant Jammer appen baseret på en lang række videnskabelige og gastronomiske undersøgelser i forhold til, hvordan man opnår optimale tilberedningsmetoder og smagssammensætninger ud fra plantebaserede ingredienser.

I CPH-Food projektet arbejder Plant Jammer sammen med Armando Perez-Cueto og Karsten Olsen fra Design and Consumer Behavior på Københavns universitet, hvor de tester hvordan man med små psykologiske 'nudges' kan få folk til at lave mere mad derhjemme - plantebaseret.: ¨Gennem projektarbejde følger vi folk som afprøver Plant Jammers modulære og interaktive tilberedningstips og indsamler oplysninger om deres oplevelse sammenlignet med folk som anvender konventionelle opskrifter. Vi hjælper også folk til at vælge plantebaserede produkter i indkøbssituationen ud fra deres personlige mål.¨ forklarer Armando Perez-Cueto og Karsten Olsen.

Målet med appen er, at den vil kunne tilgængeliggøre en masse nye, spændene og velsmagende smagsoplevelser, uden at forbruget af kød behøver at være i centrum, siger Haase.

Holdet bag Plant Jammer

  • Michael Haase er CEO og Founder, tidliger McKinsey, Novozymes, og Merrill Lynch.
  • Jura Brazdil er Data Scientist/AI ekspert med erfaring fra robot-teknologi.
  • Anders Ravn er softwareudvikler, uddannet på ITU i Software Development.
  • Rianne Stelwagen er designer, uddannet på University of Delft i Industrial Design.
  • Kiril Kirilov er growth hacker, uddannet på CBS International Business.
  • Jintao Ren og Lukas Barbagallo er database/backend eksperter.
https://www.cph-food.dk/nyheder/nyhed?id=67c717b3-f595-4857-b8e3-56948e4b2242
30 JUNI 2022