Saluminati pølse

Saluminati ApS er første samarbejdspartner i CPH-Food

fredag 07 apr 17
|

Saluminati ApS

Logo Saluminati

Virksomheden Saluminati ApS fra Næstved blev den første SMV, der gik i samarbejde med CPH-Food partneren KU. Saluminati ApS laver lufttørrede gourmetpølser under naturlige nordiske klimaforhold.

Saluminati ApS er en start-up virksomhed dannet på baggrund af et flerårigt privat udviklingsprojekt om konservering/modning af fødevarer under nordiske klimaforhold. Virksomheden blev dannet i 2015 som et resultat af et samarbejde mellem slagtermester Kim Søndergaard og produktchef Jonna V. Løth med konsulentbistand fra civilingeniør Steen Munk.

Det har hidtil ikke været muligt at lufttørre produkter ad naturlig vej i Danmark grundet det nordiske klima, men Saluminati ApS har via en innovativ tilgang formået at gøre dette muligt i egenudviklede modningsrum. Således har virksomheden skabt lufttørrede pølser, der er konkurrencedygtige på verdensplan, hvad angår duft- og smagsnoter.

Saluminati ApS bygger i modsætning til de traditionelle producenter i Sydeuropa på et videnskabeligt grundlag. Produkterne har opnået højeste udmærkelse ved såvel nationale som internationale konkurrencer ofte i direkte konkurrence med producenter fra Sydeuropa.

Det er virksomhedens dna at arbejde sammen med naturen på naturens betingelser. Processerne er meget tidskrævende, og virksomheden går derfor mod strømmen om hurtigere gennemløbstider og højere volumen, som det ses hos producenter i Sydeuropa. Disse har i stor stil konverteret til moderne klimarum og dermed afskåret sig fra muligheden for at opnå de unikke smagskomponenter i deres produkter.

Projektets overordnende målsætning er at sætte ny international standard for smagsnoter i lufttørrede pølser. Projektet skal i samarbejde med KU generere viden om optimering af smagsstoffers dannelse samt afklare, hvorvidt den af lovgivningen fastsatte mængde nitrat er begrænsende for bakteriers udvikling af smagsstoffer henimod modningsprocessens afslutning.

https://www.cph-food.dk/nyheder/nyhed?id=21e57b91-be0e-4b4f-ad02-a42c411bdd12
30 JUNI 2022